Jelek, amelyek azt mutatják, hogy a parazita bélben szenvedő gyermek

A kezelést az egész családnak kell elvégeznie. A bélparaziták a klinikai tünetekre utalnak. Gyerekeknél fordítva panaszt hallani fog – a hasfájás mellett, és észreveszi a helyváltást. A gyermekek immunrendszere lehetővé teszi a bélparazitáknak, más szóval férgeknek a gyarmatosítását. Becslések szerint a gyermekek több mint 60% -ának legalább egyszer van férge, giardia vagy pinwormja. Az ottani kezelés soha nem hatékony, ha csak gyermeket igényel.

Ha a család egyik tagjától kapta el a fertőzést, a többieknek kezelésre van szükségük. A kicsi, még nem képzett rendszer immunitása lehetővé teszi a bél parazitákkal való gyakori kolonizációt. A kollektivitásban annak továbbítása orális-széklet. A WC után a gyerekek kezet mosnak, majd ebédelni mennek. A parkokban a figyelem nagyobb a homokos területeken, ezért lehetnek széklet kutya és macska. A toxocariasis olyan betegség, amelyet az állatok székletével fertőtleníteni nem szabad 4 hónaponként, az ajánlott állatorvosok szerint.

Ha a gyermek nem eszik és súlya csökken, akkor a vizsgálatokhoz szükség van rá. Különösen akkor fordulhat elő, ha a kicsi fájdalmat okoz a köldök körül, vagy láza van, vagy bőrkiütés, asemanatoate allergia jelentkezhet. Ez egy reakció a parazita toxinokra. Néha azonban észreveszi a szájüreg kellemetlen szagát a higiénia ellenére. Napközben pedig egy álmos gyermeket kell kivizsgálni. Olvassa el. A most 20 éves szúnyogcsípés teljesen elpusztította az életet. Hogy néz ki a lassan, lassan megforduló ember, az elefánt. Közvetlenül a gyógyszer adagja után a család minden tagjának rövid körmöket kell vágnia. Minden törülközőt és ágyneműt forrással meg kell tisztítani. Autó mosás nem rombol. Ezek a higiénés intézkedések tulajdonképpen a kezelés részét képezik.

Hogyan védekezzünk a férgekkel és parazitákkal való fertőzések ellen?

  A parazita életciklusa körülbelül 6 hét, ezért szigorú higiéniai feltételeknek kell megfelelniük mindkettőnek, és a házban tartózkodóknak be kell tartaniuk néhány alapvető szabályt. Fontos a higiénés intézkedések szigorú betartása a fertőzés megelőzése, az újrafertőzés és a fertőzés terjedése érdekében:

  • A WC-használó után, állatokkal való érintkezés után és étkezés előtt mosson kezet szappannal.
  • Gondoskodunk arról, hogy az étel jól főzhető legyen, a gyümölcsöket és zöldségeket pedig tiszta vízzel kell lemosni.
  • Az ágyneműt és a ruházatot gyakran és alaposan meg kell mosni, fennáll a szennyeződés veszélye a család többi tagjával szemben. A hőmérsékletnek májusban magasnak kell lennie, még forró törölközők is.
  • Az egész otthon megfelelő higiéniája.
  • Szigorú tisztítás a padlón, a munkalapokon, a játékokon – minden felületen vagy tárgyon a fertőzött személy érintkezésbe kerül.
  • Ha a család egyetlen tagja fertőzött, akkor az egész család parazitaellenes gyógymódot követ.
  • Napi zuhany és rövid körmök.
  • Minden higiéniai intézkedést alkalmazunk és a kezelés befejezése után az újrafertőzés megelőzése érdekében.
  • A szigorú higiéniai elvárások megakadályozhatják a fertőzés újrakezdését, még akkor is, ha a kicsi az iskolában vagy az óvodában pinwormokkal fertőzi meg az újat.

A kábítószer kezelése, amelyet a szigorú higiéniai szabályokkal kombinálva alkalmaznak a pinworms fertőzés kezelésére. A pinwormákkal történő fertőzés könnyen kezelhető, a kezelést benzimidazol származékokkal végzik. Szigorú higiéniát igényel, és a környezetben élő minden ember kezelésére szükség van, függetlenül attól, hogy vannak-e tünetei vagy sem.

Diagnosztikai

A diagnózis a következőkön alapul: a tojások azonosítása az anyag székletében. Csak az esetek 5% -ában pozitív, mert a peték a perianalis régióban találhatók, a petesejteket a ragasztószalag segítségével helyezzük el, amelyet azután a perianalis régióba helyezünk, és mikroszkóp céljából üveglapra tapadunk, majd megvizsgáljuk. Reggel lett a WC előtti reggel. A vér általános elemzésében lehetséges az eozinofília azonosítása.

Kezelés. A kezeléshez olyan készítményeket használnak, mint a flubendazol, albendazol, mebendazol, piperazin. Tekintettel a parazita kibővülő ciklusára a testben, újra el kell végezni a kezelést 2-3 héttel az első megrendelés után, hogy elkerüljük az újrafertőzést vagy az autoinfektálást.

Trichuris trichiur. Ostor (korona (május vastag, másik része vékony), hemofagocita alakú parazita, amelynek hossza 3-5 cm. Az előző vékony, mint egy szálú szőr beültetésre kerül a vastagbél nyálkahártyájába (táplálkozás céljából), hátulja pedig a bél lumenében található.

Felnőtt űrlapok találhatók a csekken. Megtermékenyítés után a nőstény által lerakódott petéket tömeges ürülékkel távolítják el. Eltávolításuk után 2 héttől több hónapig tartó embrió-időszakra van szükségük (oxigénre van szükségük), akárcsak májusban, majd egy potenciálisan fertőző néhány évig. A peték lenyelése után felszabadulnak azok a lárvák, amelyek 4-5 vedlés után az ellenőrzés béléséhez kapcsolódnak. A fertőzés szennyezett talajon, mosatlan zöldségekkel történik. Májusban a tenger találkozik a gyerekekkel.

A klinikai megnyilvánulások az enyhe és a közepes fokig terjednek. Masszív megnyilvánulás esetén (az ellenőrzés nyálkahártyájának lehorgonyzása miatt) lehetséges hasi görcsök, tenesmus, vérhas (vérrel vagy nyálkával), végbél prolapsus, késleltetett növekedés gyermekeknél, aszténia. Diagnózis: koprológiai vizsgálat a petesejt azonosítására, a felnőtt formákkal ritkán találkoznak az anyag székletében, hemoleukogram – eozinofília

Kezelés

A kezeléshez flubendazolt, albendazolt, mebendazolt alkalmaznak. Duodenalis horogféreg. Az Ancylostoma duodenale egy parazita, amely forró és nedves területeken terjed, hematophagous fonálféreg. A fertőzés a talajjal való érintkezéssel történik, különösen az üres lábak mozgása esetén. Megállapítást nyer, Kínában, Japánban, Európában, Észak-Afrikában, stb.

A hossza felnőtteknél 10 – 12 cm. A felnőtt férgek a bélbe vékonyan tapadnak a nyálkahártyára, és táplálják a vért és a szöveteket. Tojásaikat (naponta 20 000 petét raknak) ürülékkel ürítik. A nedves és meleg talaj tekintetében körülbelül egy hét múlva a lárvák fertőzésveszélyessé válnak, és egy novemberi gazdára váró helyzetben vannak. A parazita bejutása a testbe a bőr (transzkután) keresztezésével vagy egyes esetekben a szájüregen keresztül történik. Eleinte a dermatitis a viszketéssel, erythemával történő oltás helyén van, amely 24 órán belül megjelenik és néhány nap alatt eltűnik.

Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük