Mikor lehet szexelni a prosztatarák kezelése után

Ha visszatérhet a normál szexuális aktivitáshoz a prosztatarák kezelését követően, sok köze van ahhoz, hogy milyen típusú kezelésen ment keresztül. A prosztatarák műtéten átesett férfiak esetében például sok sebész legalább néhány hétig  bárhol három-hat hétig javasolja a szexuális aktivitás elkerülését a megfelelő gyógyulás érdekében. A sugárterápia, a hormonterápia és a kemoterápia nem feltétlenül zárja ki, hogy a férfiak viszonylag gyorsan visszatérjenek korábbi szexuális aktivitásuk szintjére.

Ezeknek a kezeléseknek köszönhetően azonban mellékhatások jelentkezhetnek, amelyek megnehezítik vagy lehetetlenné teszik a szexet. Ezek a lehetséges mellékhatások közé tartozik a fáradtság és a merevedési zavar. Tehát akkor is, ha már megkapta a go-ahead orvosa, előfordulhat, hogy újra kell definiálni, hogy mit jelent a szex az.

Káros hatás a férfi nemi működésére

1Ön és a partnere, és hogy vizsgálja meg az új vagy alternatív források öröm.Ha már kezelt beültetett radioaktív magok (brachyterápia), orvosa valószínűleg kapsz egy bizonyos időkeretet, ahol a szexuális aktivitás kerülni kell jelenléte miatt a radioaktivitás a prosztata. A legtöbb férfi szexelhet egy-két héttel a vetőmag implantátum után. A férfiaknak óvszert kell viselniük a vetőmag-implantátum után az első két hónapban.1 Ez a szexuális aktivitás megszakítása azt is jelenti, hogy lehetővé teszi a megfelelő gyógyulást az implantációs eljárást követően. Szexuális működés utáni kezelés, újradefiniálása szex

Figyelmeztetni kell a legtöbb férfi a prosztatarák kezelését követő első néhány hónapban bizonyos erekciós zavarokat tapasztal. A kezelést követő egy éven belül azonban szinte minden ép idegű férfi jelentős javulást fog látni.2 a fent említett kezelések bármelyike káros hatással lehet a férfi szexuális működésére. És ez hol marad? Vége a szexuális életednek a prosztatarák kezelése után, még akkor is, ha technikailag még mindig megengedett, hogy részt vegyen benne.

Egyáltalán nem. Mint már említettük, néha szükség lehet újradefiniálni, hogy mit jelent a szex az Ön és partnere számára. De ez a helyzet, függetlenül attól, hogy prosztatarákja van-e vagy sem. Ahogy az emberek öregszenek, és ahogy a testük megváltozik, az intim életük Természetesen fejlődik. Végül is szükségessé válik, hogy mindenki megváltoztassa az intimitást.

Szexuális funkció a prosztatarák kezelése után

2Néha ez különböző szexuális segédeszközökkel, például játékokkal és/vagy személyes kenőanyagokkal való kísérletezést jelent. Néha ez alternatív szexuális pozíciók kipróbálását jelenti. Néha ez azt jelenti, hogy a partnerével való bekapcsolásról beszélünk, valamint új utakat fedezünk fel az öröm érdekében. Végül is az erogén zónák is megváltozhatnak. Tehát ne szabad elriasztani, ha a dolgok nem érzik magukat úgy, mint egyszer, amikor szexuális utókezelést folytat.

Ha aggódik a prosztatarák kezelése után végzett szexuális működése miatt, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával ha nem rendelkeznek a választ az Ön számára, akkor lehet, hogy utalni, hogy egy egészségügyi szolgáltató szakosodott szexuális működés, vagy valamilyen más típusú szexualitás szakmai. Lehetséges, hogy a prosztatarák után orgazmus van. Hogyan befolyásolja a prosztatarák kezelése a szexualitásomat? IgenSzinte minden ember képes lesz orgazmusra a prosztatarák kezelését követően. Ez igaz még a legtöbb esetben a merevedési zavar.

A prosztata rák kezelések által leggyakrabban károsított idegek és erek nagyon fontosak az erekció eléréséhez, de nem nagyon fontosak az orgazmus eléréséhez. Ezért, bár van az alkalmi ember, aki nem tudja elérni az orgazmust a prosztatarák kezelése után, a túlnyomó többség továbbra is rendelkezik ezzel a szexuális funkcióval. Fontos megjegyezni, hogy a prosztata az a mirigy, amely a legtöbb spermát alkotó folyadékot termeli. Így, miután a prosztatát műtéttel eltávolították vagy sugárzás elpusztította, az ember orgazmusa majdnem vagy teljesen száraz lesz. Szexuális élet a prosztatarák kezelése alatt és után.

Jó idő a férfiak számára, hogy tegyenek valamit

3Szex után prosztatarák szövőszék nagy a férfiak fejében, de nehéz lehet, hogy azt a figyelmet. Nem kéne örülnöd, hogy van esélyed legyőzni a rákot? Mégis a szexualitás egy nagyon fontos része a lényünk. A szexuális életed ugyanaz lesz? Nem. Lesznek változások. De ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lesz. Még kellemesebb is lehet az időben. Segíthet lebontani, hogy a rák hogyan befolyásolja az ember szexualitását három fő területre: vágy, merevedési zavar, orgazmus. Mivel az orgazmussal foglalkoztunk elöl, nézzük meg a másik két területet.

A vágyat nehezebb számszerűsíteni, mint az erekciót, és általában kevésbé beszélnek róla. Ennek a lépésnek a nélkül azonban a többiek gyakran ruhátlanul mennek. Ez egy jó ideje a férfiak, hogy tegyen valamit néhány ember habozik csinálni. Legyen szívből jövő a partnerével és az orvosával.

Mi akadályozza a vágyát? Fáradtság? Mit lehet átruházni valaki másra, hogy több időt biztosítson álmodni? A rák érzelmei kitöltik ezt a helyet az elmédben? Vegyünk egy támogató csoport -, és ha nem érzi magát, mint a vezetés, ül egy szobában, a többi férfi, van néhány kiváló online prosztatarák közösségek.

Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük